Underholdning til konfirmation

Der er mange gode grunde til at lave underholdning til konfirmation. Hvis du netop står og skal til en konfirmation eller selv holder konfirmation, kan du derfor overveje at lave sjove indslag til anledningen. Det kan generelt gøres på flere måder – du kan enten vælge at holde tale, skrive sange eller lave anden form for leg eller underholdningen. Dog kan det være svært at vurdere, hvad du skal vælge. Derfor guider vi dig nedenfor, hvor du får tips og tricks til god underholdning til konfirmation.

Derfor skal du lave god underholdning

Det er altid sjovt med festlige indslag til blandt andet konfirmationer. Konfirmation er en vigtig dag for konfirmanden og derfor en dag, han eller hun husker. Derfor kan du med fordel lave indslag, der tager afsæt i sjove historier om konfirmanden alt efter hvilken relation, du har til vedkommende. Her kan du supplere med gamle billeder, videoer eller andre ting. Du kan også forberede selskabslege eller quizzer, hvis du gerne vil have hele selskabet i gang. Her kan du også basere selskabslegene ud fra, hvad du umiddelbart vil tænke kunne være sjovt for konfirmanden. 

Book en tryllekunstner

En tryllekunstner kan være med til at skabe og dele en magsik stemning, der hurtigt forplanter sig i alle gæsterne. Det er noget der vil være med til at gøre dagen ekstra speciel for konfirmanden. Et trylleshow gør at alle gæsterne får sig en ordentlig en på opleveren, og med en dygtig tryllekunstner, så vil der samtidig blive snakket ekstra meget om oplevelsen. Der er derudover mange fordele ved at booke netop en tryllekunstner. I modsætning til fx en komiker så er en tryllekunstner, noget som alle vil elske og nyde gode af. Der er ikke noget humor, der går over hovederne på de små eller som måske kan virke stødende for nogle af de ældre. Når tryllekunstneren går i gang vil alle få sig et minde, som man vil grine af og have det sjovt med. Hvis man overvejer dette indslag, så er det muligt at booke en tryllekunstner på Festguru.

Hold en tale

Uanset om du er mor, moster, onkel eller bedstemor til konfirmanden, er det altid en god idé at holde en tale. Det kan generelt gøres på flere måder, men først og fremmest er det vigtigste, at talen er centreret om konfirmanden. I den forbindelse har du netop mulighed for at få sagt det, du gerne vil til ham eller hende. Det kan være, du gerne vil fortælle vedkommende om alt, der ligger og venter forude efter konfirmationen.

 Måske vil du gerne give et par råd med på vejen eller blot fortælle konfirmanden, hvor stolt du er af ham eller hende. Her er det dog også vigtigt, at du bygger din tale på en humoristisk undertone. Det kan hurtigt blive meget dybfølt, hvor stort set hele selskabet sidder med våde øjne. I de situationer kan det godt blive overvældende for konfirmanden på en dag, der skal huskes for den varme, glæde og grin der fordelte sig henover dagen. I stedet kan du fokusere på at fortælle dele af konfirmandens liv og dermed lave en slags tidslinje fortalt i korte træk og mere overordnet. 

Generelt er det vigtigt, du blot fokuserer på, hvordan du gør dagen så god som muligt, når du laver underholdning til konfirmanden. Underholdning er derfor både sjovt og mindeværdigt for både gæster og konfirmand.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar