sjov quiz

Sjov quiz

Derfor skal du lave en sjov quiz til festen

En sjov quiz med sjove spørgsmål og billeder af aftenens hovedperson eller hovedpersoner er en af de bedste måder at få stemningen sendt helt til tops. Alle kan være med på quiz uanset, hvor godt du kender quizzens hovedperson. Det er vigtigt, at quizzen er sjov og kommer med sjove og underholdende facts og svarmuligheder. Her gør det selvfølgelig ikke noget, at nogle af de forkerte svarmuligheder er meget urealistiske, så længe de kan fremkalde en fælles latter.

Sådan laver du quizzen

Der er flere forskellige måder at lave en quiz til en fest på. Meget af det afhænger af, hvilke muligheder, som du har til rådighed. Har du en storskærm i lokalet, hvor festen afholdes, så kan du have spørgsmålene oppe på den, og så har hver gæst et svarark til at notere svarene på. Er det en fest, hvor alle er unge og har smartphones, så kan quizzen også laves som en Kahoot. Her kommer de spørgsmål, som er forberedt på forhånd i Kahoot’en op på storskærmen, og hver gæst skal så svare på hvert spørgsmål ved at vælge en svarmulighed på telefonen. Det er både sjovt og skaber også et ekstra konkurrenceelement idet, at man også får flere point for at svare hurtigt.

Er der ikke mulighed for at køre den sjove quiz på en storskærm, så kan quizzen også laves udelukkende på papir. En mulighed kunne være at lave en såkaldt ”tip en 13’er”, hvor hver gæst får et stykke papir med både spørgsmål og svar muligheder, som så skal besvares hver for sig. En anden mulighed ville være at dele et svarark ud til hver gæst, og så have en quizmaster til at gennemgå hvert spørgsmål en efter en imens der så svares undervejs.

Inkluder sjove spørgsmål og svar og skab den gode stemning

Når man skal lave en sjov quiz til en fest eller et selskab, så handler det om at skabe en god stemning. Der skal helst være nogle spørgsmål og svar, der kan få den samlede gruppe mennesker til at grine. Helt konkret hvor sjov, og sjofel, du skal være i din quiz, afhænger selvfølgelig af publikum. Er det en familiefest med hele den ældre del af familien er det selvfølgelig nogle andre spørgsmål og svar end, hvis det var en vennefest med alle ens jævnaldrende venner. Uanset hvad så skal quizzen indeholde sjove facts og historier, som ikke alle gæsterne kender til.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar