servietfoldning

Servietfoldning

Gode ideer til servietfoldning

At have en flot udsmykning på bordet til den store fest kan gøre den helt store forskel. Det er nemlig skønt at kunne tilbyde ens gæster lidt ekstra når man pynter op. Det kan man både gøre med flot service og flotte blomsterdekorationer på midten af bordet. Der er dog også andre ting, der kan få det hele til at se lidt flottere ud. 

En af de ting du med fordel kan undersøge nærmere er de mange forskellige former for servietfoldninger der findes. Det kan være sjovt at finde ud af hvordan man skal folde servietterne. Det kan man både gøre på en sød, sjov og udfordrende måde. 

I det følgende kan du læse ti eksempler på hvordan du kan folde dine servietter på bordet så de kommer til at pynte.

1. En smuk rose er klassisk

Hvis der er én ting, der er smukt på et bord er det en rose. Det er en blomst, som de fleste kan lide at både kigge på og dufte til. Den findes i mange afskygninger, størrelser og former for duft. Er man så vild med roser, at man ikke kan få nok kan man vælge at folde sine servietter, som en rose. Det kan være lidt vanskeligt, men det skal dog nok fungere. Der findes rosefoldninger på flere forskellige niveauer. 

2. Lav et romantisk hjerte

Er der tale om et bryllup er det oplagt, at alle servietterne bliver foldet som hjerter. Det er en romantisk gestus at kunne tilbyde ens gæster en lille hjerteserviet. Hvis det blot er en romantisk middag for to er det også oplagt at folde en serviet som et hjerte. 

3. En skjorteserviet er sjov til konfirmation

En rigtig klassiker når det kommer til servietfoldning er skjorten. Det er en skøn måde at folde servietter på. Et tidspunkt, hvor det især er relevant at folde en serviet som en skjorte er når du afholder en konfirmation for en person, der har en skjorte på til konfirmationen. 

3. Imponer til festen med svaneserviet

Noget af det som man ofte ser i Asien på hotelværelser og lignende er den klassiske svane eller anden fugl. Man folder ofte håndklæder og lignende som svaner og fugle. Det kan man også gøre med servietter. Du kan folde alle servietter på bordet til den store dag som en svane og det er noget, som alle vil nyde at kigge meget på. 

4. Lav en praktisk servietbestikpung

Når du folder servietter kan du også gøre det lidt praktisk for alle. Rigtig mange vælger at folde servietter der er beregnet til at pynte. Du kan dog også sagtens lave servietter, der er lavet til et formål og som er praktiske. Du kan for eksempel lave en lille bestik pung ud af en serviet. Så kan du folde en pung og have bestik liggende i denne pung. Det ser sjovt og fint ud og det er noget, som alle gæster vil kunne lide.

5. En pyramideserviet er mystisk og spændende

Der er noget mystisk over pyramider og den form, som pyramider har. Hvis du vil give din store fest et lidt mysisk og spændende tema kan du folde servietter som pyramider. Det kan se sjovt ud og du vil helt sikkert nyde at skulle svare på spørgsmål når folk spørger hvorfor du har valgt at forme servietter som pyramider. Her kan du vælge at være lidt mystisk og ikke sige det med det samme. 

6. Sommerfugleservietten passer til sommer

Holder du sommerfest bør udsmykningen på bordet afspejle temaet. Du kan gøre mange ting for at få dit bord til at ligne en sommerfest. For eksempel kan du vælge at forme dine servietter som sommerfugle. Det kan være en meget skøn ting at gøre. For det ser fint ud når disse sommerfugle ligger på bordene. 

7. Vifteserviet kan komme i glasset

En serviet der er foldet behøver ikke nødvendigvis ligge ned på bordet eller på en tallerken. Du kan også vælge at placere din serviet i glasset og folde den som en vifte. 

8. Fold en luksuriøs servietdiamant

Skal det være lidt luksuriøst på bordet til festen kan du folde alle servietter som diamanter, da det er noget, som ser flot og skønt ud og som vil blive komplimenteret af mange.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar