selskabslege

Selskabslege

Selskabslege – 10 sjove lege

Der findes mange sjove selskabslege. Faktisk så mange, at det kan være svært at vælge blandt dem. Har du brug for lidt inspiration, finder du herunder ti forskellige selskabslege.

Derfor er der naturligvis også en eller flere af disse selskabslege, der harmonerer med dine præferencer samt til den respektive fest.

1. Hvem er jeg-legen

En deltager får en seddel i panden med navnet på en kendt person. Dernæst skal han eller hun gætte sig frem til, hvem det er, ved at stille de andre deltagere spørgsmål.

Beslutter man sig for at lege denne leg, er det en god idé at vælge personer, som de fleste kender.

2. Tegn og Gæt

Der er næppe nogen, der ikke kender Tegn og Gæt. Derfor er det også en glimrende selskabsleg. Det er især en leg, der egner sig godt til mindre selskaber.

Hvis du skal bruge en leg til et større selskab, er Tegn og Gæt sjældent det bedste valg.

3. Quiz

Man kan lave quizzer om stort set alt mellem himmel og jord. Man bør dog lave en quiz, der passer til temaet for festen eller om festens hovedperson.

Har du intentioner om at lave en quiz til en fest, er det en god idé at bruge Kahoot til dette.

4. Seddel under tallerkenen

Denne leg bliver brugt til rigtig mange selskaber, og det er selvfølgelig ikke uden grund. Den er nemlig meget simpel, da du blot skal lave sedler med udfordringer og placere med under gæsterne tallerkner.

Vær dog opmærksom på, at du ikke laver udfordringer for pinlige eller grove, da folk blot undlader at udføre dem så.

5. Tegn en sang

Deltagerne skal deles op i to hold, og en dommer skal vælges. Dommeren skal vælge en sang, som en person fra det første hold skal tegne, mens de andre skal gætte den.

Det hele skal foregå på tid, og man får kun point, hvis man når at gætte sangen, før tiden er løbet ud.

6. Sandhed eller konsekvens

En god leg uden brug af rekvisitter. En person skal stilles et spørgsmål. Enten kan man svare med sandheden, eller man kan undlade, og i stedet udføre en form for konsekvens.

Det er en sjov leg, hvor der både kan komme sandheder på bordet og udføres sjoves konsekvenser.

7. Jeg har aldrig

Igen er der tale om en relativt simpel leg. Den går blot ud på, at en person kommer med et postulat, som fx ’Jeg har aldrig kysset med en af samme køn’.

Alle der har gjort dette, skal nu tage en tår af deres drink. Dem der ikke har, skal ikke drikke noget.

8. Peg hinanden ud

Endnu en simpel leg. En person stiller et spørgsmål til alle deltagerne. Det kan fx være ’Hvem har fået flest parkeringsbøder?’.

Herefter tælles der ned fra tre, hvorefter alle deltagere skal pege ham eller hende, som de tror har fået flest parkeringsbøder. Den der er fleste, der peger på, skal drikke en slurk.

9. Forbudt ord

Denne leg fungerer bedst, hvis der bliver indtaget en del alkohol i løbet af aftenen. Legen går nemlig blot ud på, at der en række aftalte ord, man ikke må sige.

Kommer man til at sige et af disse ord, skal man tage en slurk af sin drink, som straf for at have sagt det.

10. Limbo

En klassiker, som de fleste har prøvet at lege. Det er netop det, der gør den så sjov. På lige fod med flere af de andre lege herover, bliver den kun sjovere, hvis alkohol er involveret.

Det kræver blot et kosteskaft e.l., hvorfor det er en leg, der ikke kræver den store forberedelse eller krav til rekvisitter. 

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar