Samarbejdslege

Samarbejdslege

Samarbejdslege – 3 sjove lege hvor man skal samarbejde

Der findes mange forskellige samarbejdslege. Mange af dem fungerer som selskabslege, mens andre er gode til teambuilding. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at vælge lege, der passer til det egentlige formål. Heldigvis findes der også lege, der egner sig lige så godt til teambuilding, som til en fest med gode venner.

Hvis du har brug for lidt inspiration, så er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du nemlig finde hele tre sjove lege, hvor man skal samarbejde. Derfor er der også en god chance for, at der er min. en af disse tre lege, der er noget for dig. Dette gør sig gældende, uanset hvilket formål de skal bruges til.

1. Send historien rundt

Denne leg går ud på, at en historie skal sendes rundt blandt alle deltagere. Den fungerer bedst, hvis man er et relativt stort antal deltagere, da historien derved kan nå at ændre sig mange gange. Man starter legen ved, at der er en deltager, der hvisker en sætning eller en kort historie til personen ved siden af.

Når han eller hun har gjort dette, skal den fortælles videre til den næste person. Sådan skal man blot blive ved med at gøre, indtil den når tilbage til den person, der startede den. I ni ud af ti tilfælde viser det sig, at den har ændret sig rigtig meget undervejs – især hvis der er mange deltagere med i legen.

2. Læg puslespil med bind for øjnene

Her skal et hold af personer samle et puslespil. Det kan lyde ganske let, men det svære består i, at der er en af personerne, der skal have bind for øjnene. De andre på holdet har nu til opgave at forsøge at guide ham eller hende til at få lagt puslespillet på korrekt vis, men de må dog ikke selv flytte rundt på brikkerne.

Hvis der er flere hold, så kan man passende lave en konkurrence ud af det. Her vil målet være at være det hold, der er hurtigst færdig med sit puslespil. Uanset om der er flere hold eller ej, er det dog vigtigt, at det ikke er for stort et puslespil. Hvis det er det, så kan det nemlig nemt ende med at tage rigtig lang tid.

3. Pak en gave ind

Denne leg minder på mange punkter om den, der er beskrevet herover. I stedet for at skulle lægge puslespil, er målet blot at pakke en gave ind i denne leg. Præmissen er dog den samme; en af deltagerne på holdet skal have bind for øjnene, mens de andre skal forsøge at guide vedkommende til at pakke den pænt ind.

På lige fod med, hvad der er nævnt herover, kan du også gøre en konkurrence ud af dette, hvis der er flere hold. Her handler det om at pakke gaven flottest ind. For at kunne lave en sådan konkurrence, kræver det dog, at der er en uvildig dommer, der ikke er en del af de hold, der deltager i legen.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar