Rubinbryllup

I 2018 kunne hele 11.400 danske par fejre rubinbryllup. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det vil sig, at der i 2018 var 11.400 par, der kunne fejre, at de ikke blot havde været sammen i 40 år, men også at de har været gift gennem disse år. Det er ikke alle brudepar, der får æren af at fejre en dag som denne.

Rubinbryllup – 40 års ægteskab

Når man har været gift i 40 år, kan man fejre sit rubinbryllup. 40 års ægteskab er noget helt særligt, og dette fortjener også fejring. Men hvordan fejrer man så en sådan dag? Det bestemmer man faktisk helt selv, da der ikke er nogle formelle traditioner, som eksempelvis gør sig gældende for kobber-, sølv- og guldbryllup.

Der er ikke traditioner, der foreskriver, at der skal være morgensang, morgenmad og andet. Det betyder dog ikke, at det ikke er en bryllupsdag, der kan og skal fejres. Det skal den naturligvis, men det er op til hvert par, hvordan de vælger at fejre den. Endvidere er det også op til hvert par, om de overhovedet vil fejre den.

Sådan fejrer man rubinbrylluppet

I og med, at der er frit valg på alle hylder ved denne bryllupsdag, er man selv herre over, hvordan man ønsker at fejre det. Der er mange, der synes, at det er hyggeligt med bryllupstraditioner som morgensang, æresport og morgenmad. Derfor kan man sagtens låne ritualer fra andre bryllupsfester såsom sølv- og guldbryllup.

Det er dog ikke alle, der har det sådan. Andre mener, at det er en gammeldags tradition, og at de blot ønsker at fejre dagen på egne vilkår. For andre er det et spørgsmål om, at de ikke ønsker at få deres hjem invaderet fra morgenstunden. Heldigvis laver brudeparret selv reglerne for fejringen af deres rubinbryllup.

Man kan selv sætte rammerne

Hvis ikke man er en af de personer, der synes, at det er fantastisk med de traditioner, der er ved nogle af de andre bryllupsdage, er rubinbrylluppet ikke noget at bekymre sig for. Her sætter man nemlig selv rammerne for, hvad dagen skal byde på. Man kan også selv vælge, om man mener, at det er en dag, der skal fejres.

Man kan sagtens låne fra de andre kendte bryllupsdage, hvis det ønskes. Andre vælger i stedet at skabe sine helt egne ritualer. Et sted, der er godt at starte, er at finde ud af, om det skal være en stor fest, eller det blot skal være med nærmeste familie. Som par kan man også sagtens have lyst til blot at fejre dagen selv.

Hvis man har et ønske om at fejre dagen med familie og venner, så bør man også overveje, hvornår på dagen, det skal gøres. Her er der nemlig op til flere muligheder. Man kan blandt andet vælge mellem følgende:

  • Morgenbord med eventuel musik og æresport
  • En afslappet middagsfest med frokost
  • Eftermiddagsfest med kaffe og kage
  • Den helt store aftenfest med 3-retters menu

Ved alle festtyper kan man selvfølgelig overveje, om der skal være en æresport. Hvis det er noget, man har et ønske om, så kan man vælge at tage kontakt til familie og venner, for at få hjælp til dette.

Mange vælger at fejre dagen som par

Det er ikke alle, der har lyst til at invitere familie og venner til en fest. Hvis man som par ikke har lyst til dette, kan man blot vælge at fejre dagen som par. Det er der nemlig ikke noget, der står i vejen for. Det er jeres dag, og derfor er det også jer, der bestemmer, hvordan den skal fejres – hvis I overhovedet vil fejre den.

Hvis I har besluttet jer for, at I gerne vil fejre dagen sammen som par, så er der rig mulighed for dette. Det er nemlig noget, som I kan gøre på op til flere forskellige måder. Er I tvivl om, hvad der er muligheder, bliver du herunder præsenteret for en række gode eksempler, som I kan lade jer inspirere af.

  • I kan tage ud at spise på en lækker restaurant
  • I kan tage på et weekendophold på en kro eller et hotel i Danmark
  • I kan tage på en længere rejse til et sted i udlandet
  • I kan tage på en forlænget weekend i en storby 

Det viser, at der er et væld af måder, hvorpå I kan fejre dagen. Det er en klar fordel, at I har frie rammer til at finde ud af, hvordan I vil fejre dagen. Det er dog ikke alle par, der har lige nemt ved at finde ud af, hvordan de skal fejre deres rubinbryllup.

Uanset hvordan I vælger at fejre jeres rubinbryllup, skal I dog ikke være bange for, at I gør noget rigtigt eller forkert. Der er nemlig ikke nogen rigtige eller forkerte måder at fejre et rubinbryllup på. Derfor bestemmer I altså selv, om I holder en fest eller ej.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar