perlebryllup

Perlebryllup

Det er ikke nemt at holde styr på de mange bryllupsdage. Der er nemlig mange forskellige bryllupsdage, som man kan fejre. Der er selvfølgelig flere dag at fejre, jo længere tid man har været gift. Her bør det dog gøres klart, at det ikke er alle bryllupsdage, der bliver fejret i lige stort omfang.

Når man har været gift i 12,5 år, kan man fejre sit kobberbryllup. Hvis man har været gift i hele 25 år, er det tid til at fejre sit sølvbryllup. Hvis man har været gift i 30 år, så kan man fejre sit perlebryllup. Det er dog ikke en dag, der bliver fejret i lige så stort omfang som de to andre, hvorfor ikke alle kender denne bryllupsdag.

Perlebryllupstraditioner

Som der også er givet udtryk for herover, så er et perlebryllup ikke en dag, der fejres i stor stil. Det er derfor, at det ikke er alle, der er med på, hvad det faktisk er et perlebryllup markerer. Hvis du har været gift i 30 år, kan man fejre sit perlebryllup. Det er sjældent en bryllupsdag, der bliver markeret med en stor fest.

Derfor er det også begrænset, hvor mange traditioner, der er til en sådan dag. Langt de fleste vælger nemlig at holde en større til deres sølvbryllup, hvorfor de ikke også holder en stor fest til deres perlebryllup. Der er dog ikke nogen faste regler for dette, hvorfor det er op til hvert enkelt par at vurdere, om de ønsker dette.

Mange holder en mindre fest

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er alligevel er mange, der vælger at bruge denne bryllupsdag til at holde en fest for deres venner og familie. Er det ikke noget, man har lyst til, er det dog ikke noget, man er forpligtet til at gøre. Derfor skal man gøre op med sig selv, hvorvidt det er noget, man har lyst til at gøre.

Man skal dog ikke forvente, at der bliver lavet en æresport i denne anledning. Det er nemlig ikke noget, der hører sig til ved et perlebryllup. Det er igen et af de aspekter, der er med til at markere, at det ikke er en lige så kendt bryllupsdag. Det er også som følge af dette, at man i stedet fejre deres sølvbryllup med en stor fest.

Idéer til et perlebryllup

Som nævnt herover, er der nogle par, der vælger at bruge denne dag som en anledning til at holde en mindre fest. Det er sjældent, at det er en fest, der gøres det store ud af. I de fleste tilfælde er det blot en fest, hvor man inviterer familie og de nærmeste venner. Derfor er det ikke en fest i skala med fx en sølvbryllupsfest.

Det er i hvert fald meget sjældent, at det er det. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er noget, man selv skal afgøre. Hvis man har lyst til at holde en stor fest, er der ikke noget, der stopper én i at gøre det. Hvis det er noget, som I har planer om at gøre, skal I selvfølgelig sørge for at planlægge og invitere i god tid.

Hvis I også har planer om at skulle holde en fest for venner og familie, kan du herunder blive klogere på, hvad I bør gøre, for at få den bedst mulige fest. Det bør dog gøres klart, at man har meget frie rammer, da der ikke er nogle traditioner e.l., man skal følge. For mange er det en mere tiltalende måde at holde fest på.

Overvej at booke en form for underholdning

Hvis man gerne vil markere en fest som værende noget særligt, så skal man også gøre lidt ekstra ud af den. Det er noget, man kan gøre på flere måder. Vil du gerne vise, at dit perlebryllup er en speciel dag, er det en oplagt idé at booke en form for underholdning. Det er der heldigvis mange muligheder for at gøre.

Der findes nemlig et hav af forskellige former for professionel underholdning. Til en sådan fest, er det muligt at booke alt lige fra en dygtig tryllekunstner til et band. Det er dog vigtigt, at du sørger for at finde en form for underholdning, der passer godt til den type fest, du skal holde.

Det er dog ikke alle, der har lyst til at bruge penge på dette. Det betyder ikke, at man ikke selv kan stå for at lave et indslag. Man kan fx lave en quiz, der handler om brudeparret, da det kan være en god måde at få alle gæster med. Her handler det om at være kreativ, men også om at tage højde for de gæster, der deltager.

Andre vælger ganske enkelt blot at invitere til spisning. Det indikerer blot, at der er et bredt spektrum af muligheder for at fejre sit perlebryllup.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar