margretheskål leg

Margretheskål leg

Margretheskål leg – Sådan laver du den sjove leg

Magretheskål er et velkendt spil, der har været udbredt i mange år. Hvis det er en leg, du ønsker at arrangere finder du herunder regler og fremgangsmåde.

Fremgangsmåde

Til legen skal der bruges en stor skål og en masse små lapper papir. Hver deltager skal nu udfylde tre lapper papir med navne på kendte personer. Det skal naturligvis være kendte personer, som alle kender. Til sidst skal man blot lægge alle sedler i skålen.

1. Runde:

Deltagerne skal deles op i to hold. Til en start skal der vælges en deltager fra holdet. Han eller hun får nu et minut til at beskrive så mange personer fra skålen, som vedkommende kan.

Når deltagerens hold har gættet den første person, må der trækkes en ny seddel. Når minuttet er gået, skal der vælges en deltager fra hold to, der skal gøre det samme.

Man får ét point pr. korrekt gæt. Man skiftes naturligvis blot, indtil alle navne i skålen er blevet gættet.

2. Runde:

I anden runde skal de samme lapper papir lægges ned i skålen igen. Denne gang er det dog ikke tilladt at forklare noget, andet end at der må siges et enkelt om personen.

Ud fra det ene ord skal holde gætte personen. Med undtagelse af denne regel, er det de samme regler, som i runde et.

3. Runde:

I sidste runde må deltagerne slet ikke sige noget. I stedet skal man forsøge at mime den person, der er blevet trukket. Herefter skal man igen blive ved med at køre på skift, indtil alle sedler er væk fra skålen.

I og med, at dette er tredje og sidste runde, er der kun tilbage at tælle point. Det hold, der har gættet flest korrekt og dermed fået flest point, har selvfølgelig vundet.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar