lege til konfirmation

Lege til konfirmation

Lege til konfirmation – 5 sjove

En konfirmation strækker sig typisk over en hel dag. I løbet af denne dag er der ofte mange indslag i form af taler og sange. For at skabe lidt afveksling, er det en god idé også at arrangere et par lege. Det vil især være populært blandt de yngre gæster, der deltager i festen.

Der findes mange lege, der egner sig fint til en konfirmationsfest, hvorfor det ikke bør være et problem at arrangere en række lege. Har du brug for inspiration, er du kommet til det rette sted, da du herunder finde fem gode leg.

Sjove konfirmationslege

1. Stoleleg

Stoleleg er en leg, som de fleste kender. Derfor er det også et oplagt valg. Alle synes, at det er en sjov leg, og det kræver ikke den store forberedelse.

Du skal blot stille stole op i en rundkreds, tænde for musikken, og dernæst skal du lade folk danse rundt om stolene. Når musikken stopper, skal de skynde sig at sætte sig ned. Der skal altid være en stol mindre, end antallet af deltagere. Personen der ikke får en stol udgår af legen.

2. Tip en 13’er

Hvis man skal lave en Tip en 13’er til en konfirmation, bør den selvfølgelig handle om konfirmanden. Dette kræver dog en anelse forberedelse, da sedlerne med spørgsmål skal være lavet hjemmefra.

Kender du konfirmanden, bør det dog ikke være synderligt svært at finde på 13 spørgsmål, der kan bruges. Husk at der skal være tre svarmuligheder, der skal hedde hhv. 1, X og 2. Er der mange gæster, kan man evt. inddele dem i hold.

3. Seddel under tallerkenen

Dette er også en klassisk leg, som de fleste kender. I al sin enkelthed går den ud på, at der under hver tallerken skal placeres en seddel med en udfordring på til vedkommende, der sidder ved den respektive plads.

Det er helt op til en selv, hvad der skal stå på disse sedler, men det skal dog ikke være alt for pinligt for ham eller hende, der har fået udfordringen. Det vil blot betyde, at den ikke bliver udført.

4. Gæt en gæst

Dette minder en kende om en quiz. I modsætning til mange andre lege, er det dog ikke konfirmanden, der er omdrejningspunktet for spørgsmålene. I stedet er det konfirmanden, der får stillet spørgsmålene.

Idéen med legen er, at arrangøren skal læse et spørgsmål op, hvorefter konfirmanden skal forsøge at gætte, hvem det omhandler. Det kan eksempelvis være et spørgsmål såsom ’Hvem af de voksne har fået flest fartbøder?’.

5. Dynebetræk-legen

I modsætning til førnævnte, så er det her igen konfirmanden, der er i fokus. Det er en ganske simpel leg, der handler om at gøre lidt grin med konfirmanden, og det faktum, at han eller hun nu skal til at være voksen.

Konfirmanden får nemlig udleveret en dyne og pude, hvorefter han eller hun skal forsøge at få betræk på dem. Det kan vise sig at være til stor morskab for gæsterne, hvis det ikke er noget konfirmanden har prøvet at gøre før.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar