gommens tale

Gommens tale

I den traditionelle talerækkefølge ved et bryllup er gommens tale nummer fire. Han skal tale efter værten, toastmasteren og brudens far.

Denne tale indledes som regel med, at gommen takker værten for festen (hvis ikke han selv er vært). Dernæst takker brudgommen brudens forældre for at have fået deres accept og mulighed for at gifte sig med deres datter.

Ofte følges dette op med, at gommen selvfølgelig nok skal passe godt på deres lille pige.

Hvad skal med i gommens tale?

Talens hovedsagelige formål er at udtrykke din kærlighed til din hustru og hendes familie. Det primære fokus er dog at udtrykke kærlighed til bruden. Det er din mulighed for at sætte ord på din kærlighed – ikke kun over for dig selv og din udkårne, men også venner og familie.

I talen kan du bl.a. tage dig tid til at fortælle om, hvordan I mødtes. Derfor er det oplagt at inkludere en række små anekdoter fra jeres tid sammen, før I blev gift.

Din tale kan også indeholde en beskrivelse af, hvordan du blev modtaget af brudens familie og venner. Som angivet er det dog primært din store kærlighed til din udkårne, der er i fokus. Det er en kærlighed, som du skal forsøge at præsentere på alle tænkelige måder.

Fx kan du lave en liste over alle de ting, som du værdsætter ved din hustru. Det er op til dig selv, hvor meget du ønsker at uddybe dem. Det er også en god idé at udtrykke din kærlighed ved at fortælle små, sjove og søde historier fra jeres tid sammen.

Skal den være seriøs eller humoristisk?

Der kan ikke gives et konkret svar på dette. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvad de mener, der fungerer bedst. Desuden afhænger det også meget af, hvilken type fest, der er tale om. Endvidere er det også en god idé at tage højde for, hvilke gæster, der er blevet inviteret til brylluppet.

Mange gomme forsøger at spille på det humoristiske, mens andre i stedet foretrækker at spille mere på det dybfølte og kærlige. Her bør det dog gøres klart, at det er lidt af en uskreven regel, at man som brudgom er nødt til at droppe at være machonmand og erklære sin uforbeholdne kærlighed til sin brud.

Det er dog helt op til den enkelte, hvor meget de har lyst til at gøre ud af det. Der er nogen, der blot nøjes med at fortælle bruden, at de elsker hende. Andre vælger at gøre brug af enten musik, digte, video eller billeder, fordi de mener, at de på denne måde bedre kan vise, hvad de føler.

Er det noget, man har mod på at gøre, står det også en frit for at inddrage andre elementer i sit indslag. Det er derfor ikke et krav, at man vælger at holde sig til selve talen, hvis ikke man ønsker dette. Det er blot vigtigt, at man som gom gør meget ud af at udtrykke sin kærlighed, men på den måde, man selv finder bedst.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar