bruddens far tale

Brudens fars tale

Brudens fars tale har naturligvis en fast plads i den traditionelle taletrækkefølge til brylluppet. Hans opgave er som udgangspunkt at tale for sig selv, men også for brudens mor. Hans tale er nummer tre i rækken – det betyder, at han taler efter både værten og toastmasteren.

Hvad det betyder er, at det er brudens far, der reelt set holder den første egentlige bryllupstale.

Hvad skal være med i talen?

Pointen med brudens fars tale er at få hele selskabet (herunder også gommen) til at forstå, hvor enestående et menneske bruden er. Det handler derfor om at overbevise gommen om, at han er den heldigste mand i hele verden.

I din tale skal du have fokus på alle de ting, der gør, at din datter er en god fangst for hendes ægtemand. Det er oplagt, at du i forlængelse af dette fortæller sjove, skøre, søde eller rørende historier fra hendes liv. Det kan være historier fra hendes barndom, men også nylige historier.

Du skal derfor finde de anekdoter frem, som beskriver din datter på den bedste måde. Du skal tage dig tid til at fortælle om alle de egenskaber, du værdsætter hos hende. Her kan det være en god idé at komme lidt ind på nogle af hendes mindre heldige karaktertræk – selvfølgelig med en humoristisk vinkel.

Det er ikke pointen, at du skal hænge din datter ud, men i stedet fortælle om tingene med et glimt i øjet. Du kan fx komme ind på, at hun har en manglende ordenssans eller et stort temperament om morgenen. Du bør forsøge at invitere gommen indenfor i hendes fortid, så den er en del af den fremtid, de skal have sammen.

Du skal vise tillid til gommen

Det er næsten en uskreven regel, at du skal vise gommen, at du har tillid til, at det er netop ham, der er den helt rette person for din datter. Hvis du selv kan huske det, kan det også være sjovt at fortælle din version af enten dit eller din datters første møde med gommen.

Hvad der menes med dette er, at du bør forsøge at komme ind på, om han fx blev taget godt imod af familien. Det kan også være, at der er noget helt bestemt du har lyst til at fremhæve ved ham, som du husker fra det første møde. Det er dog ikke et krav, hvorfor det er helt op til dig selv.

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar