festlege

Festlege

Skal der gang i festen? 5 ideer til sjove festlege 

Når man planlægger en fest for sin familie, venner eller kollegaer, så kan man godt komme til at frygte, at stemningen til festen bliver akavet, hvis gæsterne ikke kender hinanden så godt. En måde hvorpå man kan ryste gæsterne lidt sammen og samtidig få skruet lidt op for feststemningen, det er ved at lege festlege. Herunder får du 5 bud på sjove festlege. 

De sjoveste festlege

1: Icebreakeren kan få tungen på gled

Med denne enkle leg kan du bidrage til, at dine gæster nemmere får brudt isen og falder i snak. Legen går i alt sin enkelthed ud på, at du inden gæsterne ankommer, gemmer små sedler under deres tallerkener, hvorpå du har skrevet små ”jobs” til dem. 

Det kunne f.eks. være ”Sørg for at din sidemands glas altid er helt fyldt” eller ”Bild din sidemakker ind, at du er en kendt skuespiller”. På denne måde har du lagt grobunden for nogle sjove og anderledes samtaler.  

2: Hyg jer med mindelegen

Denne leg går ud på, at alle gæsterne skriver et minde, som de har skabt sammen med værten eller æresgæsten af festen. Derefter blandes alle minderne i en skål, og værten/æresgæsten skal så trække et minde ad gange og så gætte hvilken gæst, der har lagt mindet i skålen. 

På denne måde får alle gæsterne hørt en masse sjove og hyggelige historier om værten/æresgæsten, samtidig med at alle lærer hinanden lidt bedre at kende. 

3: Hvem skiller sig ud?

Denne leg kræver lidt forberedelse inden festen, men dine gæster kommer til at lære meget om hinanden. Her skal du inddele dine gæster i grupper bestående af fire personer. De tre af dine gæster skal have én specifik ting til fælles, som den fjerde person ikke har. Nu skal dine gæster så finde frem til hvem i gruppen, det er der skiller sig ud, ved at tale sammen. 

4: Tegn og gæt  

Denne leg er en klassiker, men det er der en grund til. Alle kender reglerne, så man behøver minimum af tid på at forklare reglerne, inden man kan give sig i kast med legen. Dette er også en leg, som vækker folks konkurrencegen, så gæsterne skal nok hurtigt komme til at gætte løs. 

5: Gæt sangen

En nem leg, som kræver minimum af forberedelse, går ud på, at man giver en af gæsterne høretelefoner på, hvori der spilles en sang; gerne en sang som gæsten ikke kender. Nu skal gæsten så prøve at synge med på sangen, imens de resterende gæster skal gætte hvilken sang, der spilles i høretelefonerne. 

Vil du dele denne artikel?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest

Skriv en kommentar